Τις τελευταίες ημέρες η καθημερινότητα είναι κάπως διαφορετική από αυτήν που γνωρίζαμε ή που έχουμε συνηθίσει έως τώρα.
Η εμφάνιση ενός ιού, που έχει ως αποτέλεσμα να αναρωτιόμαστε, να φοβόμαστε, να αγχωνόμαστε για το νέο και το άγνωστο. Ο καταιγισμός ειδήσεων και πληροφοριών με δόση αλήθειας ή και όχι και η επιτακτική ανάγκη του να μείνουμε όλοι όσο περισσότερο γίνεται στα σπίτια μας.
Είναι πολύ λογικό ο εγκέφαλός μας να τροφοδοτείται με νέες, διαφορετικές πληροφορίες και σε συνδιασμό με το άγνωστο να μας δημιουργείται άγχος, να νιώθουμε μπερδεμένοι, φοβισμένοι ή και θλιμμένοι.
Μπορείς να μιλήσεις με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και που νιώθεις πως θα σε βοηθήσει η επικοινωνία μαζί τους (φίλοι, οικογένεια). Για όσο καιρό θα είσαι στο σπίτι προσπάθησε να υιοθετήσεις έναν πιο υγιή τρόπο ζωής (καλή διατροφή, άσκηση, ξεκούραση). Μην καταναλώνεις όλη σου την ενέργεια μπροστά σε μία οθόνη (διάβασε ένα βιβλίο, κάνε μία βόλτα το τετράγωνο, χωρίς πολύ κόσμο). Προσπάθησε να επιλέγεις εσύ την ενημέρωση σου (η συνεχής προβολή ειδήσεων δημιουργεί πανικό και στρες, μισή ώρα είναι υπεραρκετή για την ενημέρωση σου από ειδικούς). Μην βρίσκεις διέξοδο στο ποτό και το τσιγάρο ή άλλες ουσίες. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια μπορείς να μιλήσεις με έναν ειδικό ψυχικής υγείας ή ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.
Κάνε ένα πλάνο για τις επόμενες ημέρες σου και στόχευε στη θετικότητα. Αν χρειαστείς βοήθεια μπορείς να απευθυνθείς σε ειδικούς που θα είναι συνέχεια κοντά σου.
*Με οδηγίες κατά του στρες από τον ΠΟΥ