χρηστάκη βασιλεία - σύμβουλος ψυχικής υγείας

Βιογραφικό

Η Βασιλεία Χρηστάκη είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας-ψυχοθεραπεύτρια. Με αρχικές σπουδές στην Κοινωνική Θεολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζει το εκπαιδευτικό της ταξίδι με ΜΑ στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Συνθετική Προσέγγιση) (Counselling and Psychotherapy) από το University of East London στη Μ.Βρετανία.
Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το ΜSc Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθώς και το BSc (Hons) Psychology του University of East London. Έχει εκπονήσει μεταπτυχιακή εργασία με θέμα την ψυχική υγεία του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στις μονάδες γενικών νοσοκομείων, έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με πληθώρα περιστατικών, καθώς επίσης συνεργάζεται εθελοντικά τα τελευταία τρία έτη με την συμβουλευτική γραμμή «Μαζί για το παιδί» που απευθύνεται σε εφήβους και γονείς. Παράλληλα συνεργάζεται με το επιστημονικό site «Psychology.gr» ως αρθρογράφος.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες με θέμα την συμβουλευτική και την αναπτυξιολογία, καθώς επίσης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΨΝΑ με το ΙΣΟΨ «Εισαγωγή στη θεωρία και πράξη της Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας», «Εισαγωγή στη θεωρία και πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδως», καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας». Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα SELMA της Ευρωπαικής Ένωσης. Επίσης, παρακολουθεί εκπαίδευση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διάγνωση, Θεραπεία, Συμβουλευτική, καθώς και στη Διαχείριση χωρισμού-διαζύγιο γονέων.
Είναι μέλος της International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy, της American Group Psychotherapy Association, της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Υγείας καθώς και του University of East London Alumni.