Βιογραφικό

χρηστάκη βασιλεία - σύμβουλος ψυχικής υγείας

Η Βασιλεία Χρηστάκη

είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας. Με αρχικές σπουδές στην Κοινωνική Θεολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε την εκπαίδευση της με ΜΑ στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Συνθετική Προσέγγιση) (Counselling and Psychotherapy) από το University of East London στη Μ. Βρετανία. Έχει παρακολουθήσει επίσης το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “ΜSc Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας” της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με αντικείμενο μελέτης τη συσχέτιση μεταξύ της επιλόχειας κατάθλιψης και της ΔΕΠΥ στα παιδιά.

Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το BSc (Hons) Psychology του
University of East London. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοεκπαίδευση ατόμου, ομάδας και οικογένειας από την Α Ψυχιατρική Κλινική-Αιγινήτειο και το Ερευνητικό Ινστιτούτο ΕΠΙΨΥ και στην Ειδική αγωγή από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και την συμβουλευτική γραμμή «Μαζί για το παιδί» που απευθύνεται σε εφήβους και γονείς.  Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου “Ο Ευαγγελισμός” και στην ψυχιατρική κλινική 414 ΣΝΕΝ. 
Διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στην Αθήνα. Παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΠΜΣ Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και συνεργάζεται με επιστημονικά site ως αρθρογράφος και δημιουργός-εισηγητής σεμιναρίων.
Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια.
Είναι μέλος της International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy, της American Group Psychotherapy Association, της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και της British Psychological Society.

Το γραφείο

Το γραφείο

DSC_6862-min
DSC_6857-min
DSC_6860-min
DSC_6858-min

Κλείστε άμεσα ραντεβού

Βασιλεία Χρηστάκη

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ